Saçlarımızı kendimiz boyarken eğer aşağıdaki rehberimizi dikkate alırsanız büyük sorunlara neden olmadan daha başarılı olursunuz.
Muhtemel kötü sorunlar:
Saçlarını düzenli boyarken, veya ilk boyamamızda sonuç bizi memnun etmeyebilir. Saç rengi sonrası yapay görüntü istemediğimiz bir sonuç 🤯.
Saç 🦄 özellikle rengi istediğimizde koyu olabilir, açmak için kimyasallar ve doğal yöntemler denersiniz ama turuncu 🤐 saçlarla etrafta dolanırsınız.

Herşey güzeldir ama bir kaç yıkama sonrası büyü bozulur.
Size göre renk on numaradır ama sizi görenler depresyona mı girdiğinizi düşünebilir.
Saç renklerini öğrenin:
Öncelikle boya renklerini öğrenmelisiniz, en önemli sorun kumral saç rengine sahip insanların kahve 🍵 rengi boya satın almaları. Boyalar: siyah – kahve – kumral – sarı renklerde açılır.
Numara olarak
- Siyah
- Açık siyah
- Koyu Kahve
- Kahve
- Açık Kahve
- Koyu Kumral
- Kumral
- Açık Kumral
- Sarı
- Açık Sarı
Renk kararı:
Saçlarımızı boyarken mevcut saç rengimize göre karar vermeliyiz. Örneğin kumral saçımız varsa, boyayacağımız renk açık kumral, kumral veya koyu kumral olmalıdır.
Numara olarak 7 numara saçımız varsa, 6,7 ve 8 numara boyamamız doğru neticeyi verir. Yani doğal saç rengi numaranızın kendisi ve bir altı veya üstü.
Eğer ki saçımız açık siyah koyu kahve gibi bir renk ve biz kumral boyamak istiyoruz. Bu durumda saçınızı birer ay arayla bir numara büyüterek 5. Boyama da istediğiniz sonuca ulaşırsınız.
Saçlarımızı neden birden rengini açmamalıyız?
Eğer bunu hızlıca yapmaya kalkarsanız saçlarınız incelir ve dökülür. Çünkü kullanılan kimyasal vb. Malzemeler saçınızı yıpratacaktır.
Yani saçlarınızı siyahtan ertesi gün sarıya çevirebilirsiniz ama yıpranma ile hacim ve dolgunluk kaybı çok fazla olur.
2 numaradan fazla saç rengi değiştirme ana rengi değiştirecektir ama yansıma renklerini değiştirmez. Bu yüzden bir den fazla numarada sıçrama mor, yeşil, kızıl yansıma ve yapay saç sonuçlarına neden olur.
Ayrıca hızlı renk değişimi sosyal çevremizde de ciddi bir etki bırakır. Bunu zamana yaydığınız için siyahtan sarı ya 9 ayda erişirsiniz ama insanlar bunu fark etmez.
Saç numarası ikinci renk yansıma:
İkinci renkleri öğrenmelisiniz. Bunlar,
- lacivert
- Mor
- Yeşil 🥇 altın
- Bakır
- Açık kırmızı
- Koyu 🌶 kırmızı

Bu ikinci renkler küllü, bakır, çikolata kahvesi, gibi değişik isimlerde olsada siz numaraya bakın.
Örneğin 6.1Kumral + lacivert = küllü kumral
Örneğin 6.6Kumral + kırmızı = kızıl
Doğal saç nedir?
İnsanların doğal saç renkleri %95 oranında küllü 🚬 dür. Örneğin doğal siyah saç çoğumuzda küllü koyu kahvedir. Yada sarı saç küllü sarıdır. Hiç birimiz bez bebek saçlara sahip değiliz. Yani ana tonu ile bir saçı boyadığınızda her göz 👁 👁 onun doğal olmadığını görür.


Saç boyamanın sırrı ertesi gün insanların boyadığınızı anlamamasıdır.
Örneğin doğal saçınız kumral, ve açık kumrala boyadınız. Her zaman sonuç biraz kızılımsı kumral olacaktır. İlk boyamada iyi bir sonuç alsanız bile 3-4 yıkama sonrası iyice kızıllaşacaktır. Ve bundan hoşlanmıyorsanız ki doğal görünmez, “küllü açık kumral” tercih edin.

Küllü rengi kendiniz ayarlamak:
Başka bir formülde lacivert boya kullanmaktır.
Özellikle küllü renk satın almasına rağmen mutlu 😊 olmayanlar okusun. Bunun için bir tüp boya + bir nohut tanesi lacivert boya şeklinde. Nohut tanesinden fazla kullanmayın. Yoksa renk çok koyu olur.
Eğer küllü renkleri lacivert ile yakalıyorsak boya bir ton koyulaşır.
Örneğin hedef renk 7.1 “küllü kumral” ise boya 8 numara “açık kumral” + 1 nohut kadar lacivert olmalıdır.
Benzer şekilde kızıl renk içinde ana renginize kırmızı renk boyanıza 1 nohut tanesi katabilirsiniz.
Kahve tona dikkat:
Eğer saçınız doğal siyah 🥋 ise: koyu kahve ile başlayın.
Eğer saçınız doğal kumral 🙈 ise: daha sarıya 👱♀️dönük bir renk için açık kumral, daha koyu bir ton için koyu kumral seçin.
Kumral saça kahve asla asla boyamayın, çünkü sonuç siyah saça yakın olur. Bu altın kuralı unutmayın.
Saçlarınızda beyazlama varsa:
Yine beyaz 🏳️ saçlarınız varsa, şakaklar özellikle beyaz ise, açık renkleri tercih edin. Siyah saçtaki 50 beyaz tel, açık kumral daki 200 beyaz telden daha fazla görünür.
Ayrıca beyazlaşan kısımları ilk boyama da hepsini hemen boyamayın biraz beyaz bırakın, özellikle bir kaç tutam 20 şer tel gibi. Uzunlamasına ara ara. Unutmayın önemli olan ani değişiklik yapmadan boyamak.
Şampuan:
Saç ilk boyandığında şampuanla yıkanmaz.
Saç boyasının bakımı:
Bu başlık en önemli olanıdır. Örneğin doğal saçınız kumral, ve açık küllü kumrala boyadınız. İlk boyamada iyi bir sonuç alsanız bile 3-4 yıkama sonrası moraracak veya kızıllaşacaktır. Dikkatli bakarsanız bir çok boyanmış saç morumsu veya kızılımsı yansıma haldedir.
Ne yazıkki saç boyaları küllü tonu yıkadıkça kaybeder. Bunu engellemek için ve saçlarınıza hacim kazandırmak için bakım kremleri kullanmalısınız.
Dax vb. Markaların protein içeren kremlerini kullanabileceğiniz gibi hindistan cevizi, brokoli, kalojen vb. doğal bakımlarda yapabilirsiniz. Bu bakımlar küllü rengi muhafaza etmenizi sağlar.
Unutmayın, şampuan ile saç bakım kremi kızıl ve küllü arasında yarış halindedir. Hangisini daha çok yaparsanız yansıma değişir.
One Reply to “Doğal Görünümlü saç boyama nasıl yapılır?”