Newton fiziğini az buçuk bilenler fiziğin piyano tuşlarının matematik olduğunu bilirler. Fizik matematiğin kesinliğinde Newton mekaniğini ortaya koymakta. Newton mekaniği ise Nedensellik ve akılcılık içeren tüm felsefeye özellikle kant ve marksizme ışık olmaktadır.
Fizikteki, kuantum anlamındaki buluşlar Newton mekaniğinde yetersizlikler içermesi de felsefede nedenselliğe ve akılcılığa karşı bir duruş ortaya koymaktadır.
Bu durum iki karşı duruşu meydana getirmekte; Metaryalizm ve ateizm; Madde ötesi ve Tanrıcılık.
Esasen, kuantum fiziği matematik ve mekanik fizik elemanları ile yapılır. Örneğin kedi deneğinde her birim nedensellik içerir. Ancak olayın bütününde kedi hem ölü hem diri oluşu bu nedenselliği bozar. Yani esas itibari ile “tek doğru” yine geçerlidir. Mesela belirsizlik ilkesinde ilkenin her işlemi belirlidir. Konumun momentumla ortaya koyduğu sonuç ilkenin bütünüdür ama yapı taşları belirlidir. İşte bu sebeple matematiğin dışına çıkılmaz. Tıpkı mekanik fizik gibi.
Bu duruma rağmen, Tanrı inançlı popülistler ki Türkiyede bunun temelide zaman gazetesidir. Israrla fiziğin henüz bilinmeyenini ve kuantum fiziğini bir İslam açıklama elemanı haline getirirler. “Bilim adamı Tanrısız düşünür diyordunuz? Bakın artık bilimde Tanrılıdır demeye getirirler.” Bir açıdan bu efekle yetişmemiş bilim adamını veya felsefeciyi kandıramazlar ancak yarım yamalak fizik bilgisi yada genç bir beyni bu şekilde sürükleyebilirler. Popüler kitapların satıldığı dükkanlardaki çoğu kitap, büyük sır – ferrarisini satan bilge – kuran ve kuantum … bu konuyu işlemeye kendisini adamış.
İşte bu nokta estetiğin ticari kazanımını ortaya koymaktadır. Zira Ateizm, içinde salt bilimsel metaryalizm soğuk ve yalnızdır. Bu estetiksiz duruş ticari kazanım sağlayamamaktadır. Mistik dinsel etkide olmadığından sinema, bilgisayar oyunu gibi bir çok ticari araç kuantum fiziğinden safsatalarla oluşturulmuş popüler felsefe rüzgarını da arkasına alarak süpermeni oluşturmaktadır.
Amerikalı küresel tüccarlar ve neonurcu vb. akımlar; Süpermeni görerek; Kuantum fiziğinde tanrısallığa sıkısıkıya tutunmuşlar görünmektedir. Kara maddeden, vampir aşıklara, NLP den, kediye, Şeytanın avukatından, tanrı parçacığına etrafımız kuşatılmış gibi. Feodalizmin tabandan gelen ceheletini modernizm örneğin Atatürk gibi insanlarla bastırmıştı. Ancak artık cehalet para ve din uğruna; sanattan, edebiyattan, felsefeden ve bilimden harmanlanarak yağıyor. Dünya, kaos öncesi son sigarasını içerken; Kuantum fiziğinin metaryalist etki ile mıknatıslanması gerekli olduğunu düşünüyorum.
Ek nlp
Kedi olayı benim için safsata değil burada bir eleştiri var. Yani bana göre kediyi tartışacaklar en azından dalga denkleminin formülünü bilebilecek seviyede olmalılar. Tabi bu akademik bir durum ancak kedinin bir de medyatik durumu var. Algılarda sömürülen kısmı. Bu bağlammda NLP de eğer bir psikoloji ile bir tez bir akademi olarak ele alınıyorsa kimse diyemezki safsata. Buna saygı duyulur.Bu anonim saygının dışında öznel olarak ben ne düşünüyorum,
Ne diyor şair medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar. Sevgili, Azize, sıfatları belki bir dinin belki bir duygunun sıfatı peki iş adamı, Okul müdürü bunlar neyin sıfatı?
Bunlar bilim ve sanat perdesi arkasına gizlenmiş körüklü bir hayat güdülemenin sıfatı. Çalışmalısın gerçekten insan çalışmalı mı? Okumalısın gerçekten okumalımısın? En önemlisi başarılı olmalısın; Zira medeniyet insanları başarılı ve mutlu olmalıdır.
Peki buna nasıl ulaşırız? En iyisi amy winehouse gibi kokteyl hazırlamak sonuçta başarılı insanların başarılarını kendi hayatımıza uygulamak bir sanat, bir bilimdir. İşte bu bağlamda da önce ne kadar olumsuz düşünce varsa kafamızdan onu formatlamalıyız. Waltonların, Rockefellerin imparatorluğunda harcama ve tüketme sadece cocacola veya ağaçlar olamaz. Çünkü içsel tektipleştirme olmaz ise içsel tüketimde olamaz. Ama bu biraz iş kölelerinin ve köleliklerinden banka kartının hacmi ile kurtalabileceklerini sananların gönlünde idi. Artık iste ve gelsin var. İstiyorsun geliyor. hahaha
One Reply to “Kuantum Fiziğinin Vampirleri”